> cv in het nederlands / > cv in english

 

 

 

 

 

afbeelding in bewerking

 

 

afbeelding in bewerking

 

 

 

De K van Skylla in 2 banden

 

 

in/at Le Maupas A.I.R.

 

 

> website de k van Skylla

 

 

 

 

 

 

afb. Palinuro-remix (video still)

 

 

> eerste en tweede weg naar Venetië

 

 

 

 

 

> workshop conservering en restauratie nieuwe media (ned)/ > workshop conservation and restoration new media (eng)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

> achtergedachte tentoonstelling 'Niet Langer van Land'

 

 

< terug naar hoofdmenu

C V

 

1944 Geboren in Amsterdam - 1967-72 Rijksakademie van Beeldende Kunsten - 1973-80 Hoofdzakelijk werkzaam als grafisch kunstenaar - 1980-86 Werkt aan multidisciplinaire projecten and installaties - Vanaf 1986 Werkt aan video- and mediakunstprojecten - Woont en werkt in Amsterdam ... > cv nederlands

 

1944 Born in Amsterdam - 1967-72 Rijksakademie van Beeldende Kunsten - 1973-80 Worked mainly as a graphic artist - 1980-86 Worked on various multidisciplinary projects and installations - From 1986 working on video and media art projects - Works and lives in Amsterdam ... > cv english

 

 

 

FACTA / FACTS

 

 

IN ANTRUM - 9 holen (werktitel)

Werkplan voor de lees/webopera De k van Skylla als video-installatie

begonnen op 15 februari 2018 als werk in wording

 

 

 

 

DOOR 100 HOLEN ZINGEND (werktitel)

Werkplan voor de lees/webopera De k van Skylla als video-opera

begonnen op 15 februari 2018 als werk in wording sub rosa

 

 

 

 

 

DE K VAN SKYLLA

Voltooiing op 3 oktober 2017 van 'De k van Skylla', het werk in wording op het w.w.web, zowel in de oorspronkelijke vorm als webopera, als manuscript voor een leesopera (met supplement), dat wil zeggen voor een uitgave in boekvorm.

ndk, okt 2017

 

*

 

 

 

VIDEOPRESENTATIE in / VIDEOPRESENTATION op/on 14 augustus 2016/ August 14, 2016 at Le Maupas A.I.R., (Sussex, Frankrijk/France), een artist in residence en kunstcentrum voor keramiek en design, opgericht en geleid door / an artist in residence and ceramic art and design center initiated by Pieter Kemink en Iet Kortschot.

> www.lemaupas.eu

 

*

 

DE K VAN SKYLLA

Voltooiing op 21 augustus 2014 van sectie 1 Het Verhaal en sectie 2 Het Project van de webopera 'De k van Skylla', het werk in wording op het w.w.web.

Op 1 september 2014: aanvang sectie 3 Het Werk. Voltooiing daarvan op 3 juni 2015, tevens afsluiting van De k van Skylla als weboperaproject.

Vanaf dat moment alleen nog sprake van noodzakelijke correcties, kleine textuele aanpassingen, aanpassingen in de vormgeving en dergelijke, die verder niet bepalend zijn geweest voor de inhoud van de website. Wel heeft de site qua vormgeving en menustructuur in de loop van 2016 een andere opzet gekregen.

Na voltooiig van de site is het voornemen ontstaan om de uitvoering van de webopera buiten de site om als leesopera in de vorm van een boek uit te brengen. Daar is in 2016 werk van gemaakt; boek en supplement zullen in de loop van 2017 verschijnen.

ndk, sept 2014 - dec 2016

*

 

JILHAVA INTERNATIONAL DOCUMENTARY FILM FESTIVAL

Vertoning van PALINURO - remix op het Jilhava International Documentary Film Festival, gehouden op 24-29 oktober 2013 in Jilhava, Tsjechië. Het werk is getoond als onderdeel van de Sea Retrospective Section, samen met o.a. Passengers I van Caitlin Hulscher en Horizon III series van Jan Dibbets.

ndk, okt 2013

*

 

EERSTE EN TWEEDE WEG NAAR VENETIË

In mei 2012 heeft het Mondriaan Fonds curatoren opgeroepen om een plan in te dienen voor de Nederlandse inzending van de 55ste editie van de Biënnale van Venetië in 2013. Het ging om een beknopt plan, passend bij wat door het Fonds een ‘statelijke manifestatie’ (budget 450.000 euro) werd genoemd. Negenenzeventig curatoren hebben met tweeëntachtig plannen aan deze oproep gehoor gegeven. Naast freelance curatoren hebben ook verschillende musea en presentatie-instellingen plannen ingediend.
Alle 82 plannen zijn beoordeeld door een (deels) internationale commissie, die bestond uit ... > lees meer

ndk, feb 2013

*

 

WORKSHOP CONSERVERING EN RESTAURATIE VAN NIEUWE MEDIAKUNST

Studenten, professionals, onder wie Gaby Wijers, van stichting Living Media Art en Ellen Jansen (docent Conservering en Restauratie van Moderne en Hedendaagse Kunst aan de UvA) hebben in januari 2013 vier case-studies gedaan in het kader van de workshop Conservering en Restauratie van Nieuwe Mediakunst, die werd gehouden door de Universiteit van Amsterdam in samenwerking met het duurzaamheidslab van LIMA. Het onderzoek van de workshop betrof vier video-installaties uit de collecties van het Nederlands Instituut voor Mediakunst, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en het Stedelijk Museum Amsterdam en was ... > lees meer

 

WORKSHOP CONSERVATION AND RESTORATION OF NEW MEDIA ART

Starting January 7, the foundation Living Media Art (LIMA), hosted a workshop “Conservation and Restoration of New Media Art”. Over the course of one month, students, professionals connected to LIMA, and Ellen Jansen, lecturer of Conservation and Restoration of Modern and Contemporary Art at the UvA, have researched four case studies, highlighting technological, conceptual, and art historical aspects as well as consulting several experts and the artists themselves ... > read more

ndk, feb 2013

*

 

OVER DE ACHTERGEDACHTE VAN DE TENTOONSTELLING 'NIET LANGER VAN LAND' bij galerie D.J. DE BOER, 6.11.2011-6.1.2012

met etsen, schilderijen en videowerk

Walter Pater heeft gezegd dat ‘alle kunsttakken de hoedanigheid van muziek, niets anders dan pure vorm, nastreven’. Volgens J.L.Borges heeft de Engelse kunst- en literatuurcriticus en essayist dat in 1877 gezegd. Het jaar ook ongeveer waarin Cézanne (1839-1906) volgens eigen zeggen ‘de primitieve schilder van een nieuwe kunst’ werd en parallel aan de natuur, en niet langer naar de natuur, begon te schilderen.
Het is dus niet onlogisch, dat ... > lees meer

ndk, aug/okt 2011

 

 

> Bulicame   > Palinuro   > Miseno   > Palinuro en Miseno   > Vulcano Eolico
> Het Lied van Hylas   > Nox Umida   > Malebolge   > Lezingen van het  Blauwe Uur
> Terra Morale   > De K van Skylla   > Oude Oceaan
> Niet Langer van Land   > overige projecten